Onze website maakt gebruik van cookies, om onze diensten en website het best aan uw behoeften aan te passen. Door verder te surfen op de website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer weten

FC Metz

Sebastien Muet

Het ProSoccerData team werkt zeer professioneel en is steeds stand-by

Metz - Sebastien Muet is een echte club ancien bij FC Metz: Hij startte 22 jaar geleden als U7 trainer en is vandaag technisch directeur van de jeugdacademie. Hij is een aanhanger van de Coerver methode en onderstreept tevens het belang van het trainen van de cognitieve vaardigheden van een jeugdspeler in het moderne voetbal.

Hoe gebeurde rapportering en informatie-uitwisseling onder stafleden in het verleden?
Enkele maanden geleden werkte iedere trainer nog met hun eigen tools om een speler op te volgen: een notitieboekje, excel files, whiteboard,... Het was erg moeilijk voor ons om de belangrijkste informatie te centraliseren over onze jeugdspelers en tot de juiste conclusie te komen.

Hoe belangrijk vindt u de factor digitalisering binnen de club?
Het ontwikkelen van jeugdspeler is delicater geworden. Alle performance indicators kunnen doorslaggevende factoren zijn voor onze stafleden. Ze moeten in staat zijn om de relevante informatie eruit te halen op korte termijn. ProSoccerData helpt ons om minder fouten te maken tijdens het rapporteren en meer te focussen op de actie op het terrein.

Uw club zoekt altijd naar jong talent. Hoe ondersteunt ProSoccerData jullie hierin?
Het ProSoccerData team werkt zeer professioneel en is altijd stand-by. Ze reageren zeer snel en helpen ons om het platform op punt te stellen volgens onze noden.

Welke PSD functionaliteit gebruikt u persoonlijk het vaakst?
Het platform is zeer compleet. Alle informatie kan nuttig zijn bij het ontwikkelen van onze spelers. De training en wedstrijd module wordt dagelijks gebruikt maar ik moet toegeven dat er heel wat avonden worden besteed aan de videomodule.