Onze website maakt gebruik van cookies, om onze diensten en website het best aan uw behoeften aan te passen. Door verder te surfen op de website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer weten

Northern Tigers FC

Jason Eager

Het was moeilijk om alle data die we verzamelen te beheren, maar PSD voldeed aan alle eisen die voor ons van belang zijn

Kan u zichzelf kort even voorstellen?
Mijn naam is Jason Eager, ik ben technisch directeur bij Northern Tigers FC. Sinds oktober 2012 ben ik fulltime technisch directeur.

Hoe zou u uw club omschrijven?
Inclusief, we hebben een sterke mannen en vrouwen tak binnen onze club. Ambitieus, we proberen op het hoogst mogelijke niveau te presteren voor onze spelers. 

Ik denk dat we ook creatief en innovatief zijn, in de manier waarop we dingen proberen te doen. We zijn een semi-professionele club, dus we moeten slim omgaan met onze middelen. 

We zijn een familieclub, in de beste zin van het woord. We hebben veel spelers die gaan coachen, we hebben veel broers en zussen die in verschillende leeftijdsgroepen van de club spelen, zowel bij de jongens als bij de meisjes.

Wat is de missie/visie van uw jeugdacademie?
Onze visie is het ontwikkelen van betere mensen en betere spelers voor morgen. Dat laat zien dat we vooruit kijken, niet alleen naar het heden.

Waarom heeft uw club gekozen voor ProSoccerData?
De club en de eisen van de club zijn in tien jaar tijd exponentieel gegroeid, vergeleken met toen ik in 2012 begon. Elk tussenseizoen zoeken we altijd naar manieren waarop we dingen beter kunnen doen. Wat kunnen we verbeteren en welke tools kunnen we gebruiken om de club te verbeteren? Vooral de laatste jaren was ik op zoek naar een oplossing voor de enorme hoeveelheden informatie die we op verschillende platforms verzamelden. Het was heel moeilijk om al die informatie te beheren, ik had moeite om iets te vinden dat alles kon.

Een voordeel tijdens de Covid lockdown was dat we genoeg tijd hadden om nog verder en dieper te onderzoeken en met verschillende mensen te praten en ik ontdekte ProSoccerData. We namen contact op met jullie en PSD voldeed aan alle eisen die voor ons van belang zijn en het is geweldig om met het platform te werken.

Hoe hebt u PSD met succes in uw club geïmplementeerd?
Het platform is zo goed als de informatie die erin wordt gestopt, en dat is afhankelijk van coaches, spelers, ouders en bestuurders om al die informatie erin te stoppen en voortdurend te actualiseren. Om eerlijk te zijn is dat een voortdurende uitdaging, het is vanaf het begin een leerproces geweest omdat we met verschillende platformen werkten.

We hadden een paar maanden om het systeem op te zetten voordat ons seizoen begon vanwege de lockdown. Toen we live gingen en ouders, spelers en coaches het begonnen te gebruiken, was alles klaar voor gebruik. Toen mensen eenmaal de informatiestroom zagen in de vorm van spelersfeedback, evaluaties, wedstrijdverslagen, gegevens over de aanwezigheid op trainingen en hoe nuttig het was, begonnen ze de voordelen in te zien.

Hoe communiceren jullie met spelers en ouders?
We hebben iedereen aangemoedigd om uitsluitend via PSD te communiceren over clubgerelateerde zaken. Een voordeel van PSD is het feit dat je niet alleen via e-mail maar ook via de chat kan communiceren en wat heel belangrijk is, je kan aangepaste groepen aanmaken. 

Als wij dat consequent doen vanuit club- en coachperspectief, dan doen de ouders dat ook.

(lees verder onder de foto)

Op welke clubprestatie of aspect bent u het meest trots?
Dat zijn waarschijnlijk drie elementen. Ons vrouwenprogramma is de laatste jaren enorm ontwikkeld en gegroeid, niet alleen wat betreft het aantal speelsters, maar ook wat betreft de kwaliteit van ons vrouwenprogramma. We concurreren op het hoogste niveau binnen onze staat New South Wales en we zijn zeer competitief op dat gebied. Er spelen zelfs enkele enkele Nieuw-Zeelandse en Australische internationals voor ons.

De continuïteit van ons mannenprogramma, we zijn traditioneel erg sterk bij de mannen en dat blijven we, wat geweldig is. Waarschijnlijk het belangrijkste, en dat sluit aan bij onze visie, is dat we erg trots zijn als spelers doorstromen naar een hoger niveau, of dat nu een junior nationaal team is of een professionele club, dat is voor ons altijd heel fijn in het kader van wat we proberen te bereiken.

Wat wil de academie in de komende 5 tot 10 jaar bereiken?
Wij streven er altijd naar zo professioneel mogelijk te zijn en de beste omgeving voor spelers te bieden, zodat de spelers in onze regio Northern Tigers FC willen vertegenwoordigen. In de komende vijf tot tien jaar willen we een toonaangevende ontwikkelingsclub voor de lange termijn zijn in Australië. We zullen waarschijnlijk geen professionele club worden, we zullen altijd op semiprofessioneel niveau actief zijn (vanwege de structuur hier), maar we willen een omgeving bieden die professioneel is, zodat de spelers kunnen doorstromen naar het hoogste niveau.

Bedankt voor het aangename gesprek!