Onze website maakt gebruik van cookies, om onze diensten en website het best aan uw behoeften aan te passen. Door verder te surfen op de website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer weten

FCV Dender

Wim Moortgat

Onze missie is om regionaal talent door te laten stromen naar het 1e elftal. Lukt dat niet, dan leiden we hen zo goed mogelijk op voor onze partnerclubs.

Stel jezelf even kort voor.
Ik ben Wim Moortgat en ben sinds 3 jaar TVJO van FCV Dender. Daarvoor ben ik ook 7 jaar coach geweest bij FCV Dender. We hebben de stap gemaakt van IP- naar elite-voetbal, dus de invulling van het TVJO-schap is wel wat veranderd.

Hoe zou je je club omschrijven?
Ik denk dat wij een ambitieuze club zijn, zowel qua jeugdwerking als qua eerste elftal. Daarnaast zijn we ook nog steeds een familiale club, wat niet altijd even evident is als je ambitieus bent. 

We proberen ook een regio-gebonden club te zijn, we gaan voornamelijk spelers rekruteren uit eigen regio. Dat is ook niet altijd het geval bij elite ploegen, ook niet op elite 2 niveau. We willen eigenlijk rekruteren in een straal van 40km rond de club. Zo proberen we dat Oost Vlaamse karakter wat te behouden. We proberen ook kansen te geven aan spelers om door te stromen. We zijn een club die liever werkt met eigen spelers dan elk jaar opnieuw de helft te wisselen.

Wat is de missie/visie van jullie jeugdacademie? 
Dat is allemaal een beetje verbonden met de zaken die ik eerder vermeldde. Onze missie is dat we proberen jongens uit eigen regio een zo hoog mogelijke opleiding te geven binnen de mogelijkheden die er binnen de club zijn. Om uiteindelijk te proberen om jongens te laten doorstromen naar het eigen eerste elftal. Lukt dat niet, proberen we ook jongens op te leiden voor partnerclubs of voor ploegen in tweede amateur, derde amateur of eerste provinciale.

(lees verder onder de foto)

Welke PSD-module gebruik je het meest?
Ik denk dat de planning cruciaal is. Zo kan je een heel goed overzicht behouden van welke activiteiten wanneer doorgaan, zowel als speler, als trainer, als ouder, als TVJO, als medewerker van de club. Uiteraard is ook de mail module een belangrijke module voor ons, want alle communicatie binnen de club gebeurt via PSD. Daarnaast gebruiken we tweemaal per jaar de evaluatie tool.

Op welke clubprestatie of aspect bent u het meest trots?
Dat we toch die stap van IP-voetbal naar elite voetbal vrij goed aan het zetten zijn. Ik denk dat we bij de iets sterkere IP-clubs van de provincie waren. We zien dat we met eigen spelers, die op IP-niveau speelden, toch wel voet kunnen zetten naast elite teams. In de resultaten is het nog niet altijd even merkbaar, of toch niet in elke categorie, maar qua prestaties zijn we toch wel stappen aan het zetten.

(lees verder onder de foto)

Dat is toch geen gemakkelijke stap, van IP-voetbal naar elite voetbal?
Nee, dat klopt. We hadden in het verleden 2 à 3 tegenstanders waar het moeilijk tegen was, met alle respect voor de andere tegenstanders. Het was soms iets te makkelijk, waardoor de prestaties ook minder waren, omdat de motivatie of het goede voetbal achterwege bleef. Nu spelen we elke week tegen ploegen die beter of van hetzelfde niveau zijn. Het is fijn om nu elke week uitgedaagd te worden.

Daarnaast komen we ook opnieuw in aanmerking voor uitnodigingen van prestigieuzere toernooien, dus dat is ook wel fijn.

Wat wil de club de komende 3 tot 5 jaar bereiken?
We hebben plannen op korte en middellange termijn, uiteraard in eerste instantie op sportief gebied. Mits de juiste integratie van nieuwe spelers willen we ons niveau toch wel terug omhoog krijgen. Daarnaast willen we ook stappen zetten op gebied van infrastructuur, omdat we merken dat we daar wel onderaan het lijstje hangen van de elite clubs qua mogelijkheden.

Bedankt voor het aangename gesprek!