Onze website maakt gebruik van cookies, om onze diensten en website het best aan uw behoeften aan te passen. Door verder te surfen op de website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer weten

RAAL La Louvière

Jonathan Lebrun

De ambitie van de club is om één van de beste opleidingscentra van België te worden

Kan u zichzelf kort even voorstellen?
Mijn naam is Jonathan Lebrun, ik ben de operations manager voor RAAL La Louviere. Ik ben verantwoordelijk voor alle operationele en administratieve data van de club, die in 2017 werd opgericht. Dit wordt het derde seizoen waarin we met ProSoccerData werken.

Hoe zou u uw club omschrijven?
RAAL is een club met geschiedenis die afstand heeft gedaan van de fouten van de voormalige clubeigenaars, maar met de wil om dingen op een zeer professionele, ethische en transparante manier te doen. Dat is de algemene filosofie van de club.

Wat is de missie/visie van jullie jeugdacademie?
We zijn in 2017 met RAAL begonnen zonder velden, zonder spelers, helemaal niets. In plaats van al onze energie en middelen te besteden aan het eerste elftal hebben we bij de doorstart besloten dat onze jeugd prioriteit nummer één is in het project. We hebben zwaar geïnvesteerd in infrastructuur & spelersontwikkeling.

(lees verder onder de foto)

Waar rekruteert u uw spelers?
We werven voornamelijk op regionaal niveau waar we partnerschappen hebben met lokale clubs.  De werving gebeurt bij deze clubs, maar we hopen het wervingsgebied elk jaar uit te breiden. De reputatie van de club speelt hierbij een belangrijke rol, maar over het algemeen blijven we sterk op regionaal niveau.

Waren er initiatieven in de club om contact te houden met de spelers tijdens de lockdowns?
We hebben 2 initiatieven genomen. Een van onze fysieke trainers had voor elke leeftijdscategorie een trainingsprogramma opgesteld dat moest worden afgewerkt op Strava, waar de spelers zichzelf konden uitdagen. Een ander initiatief bestond uit trainingsuitdagingen die door de trainers naar de spelers werden gestuurd.

Waarom heeft uw club ervoor gekozen om met PSD te werken?
Voorheen werkten we met een ander platform dat zowel voor- als nadelen had, maar PSD bleek zeer eenvoudig in gebruik en het platform centraliseert alle spelersgegevens en communicatie.

Op het gebied van sportieve analyse bood PSD dingen die niet beschikbaar waren in ons vorige platform. We wouden de mogelijkheid hebben om geïntegreerde evaluaties te maken, trainingssessies voor te bereiden met geïntegreerde video en onze spelers op medisch niveau op te volgen. Een tool die alle administratieve en technische aspecten omvat, dat is waar we naar op zoek waren.

Hoe bent u erin geslaagd PSD in uw club te implementeren?
Het is waar dat het grootste deel van het werk, dat vaak wordt verwaarloosd, bestaat uit ervoor te zorgen dat de mensen het platform echt gebruiken. We zijn gestart met het organiseren van sessies en bijeenkomsten met de trainers om hen uit te leggen hoe het platform werkt en wat er precies wordt verwacht. 

Het eerste jaar hebben we gevraagd om de minimale functionaliteiten te gebruiken, zoals evaluaties, aanwezigheid, het plannen van trainingen, enz. Elk jaar hebben we één of twee extra functionaliteiten toegevoegd die ze moeten gebruiken, zodat het gebruik meer en meer verspreid raakt. 

Wij hebben ook aan de ouders meegedeeld dat ProSoccerData voor hen het officiële communicatiekanaal zou zijn. Het is de plaats waar zij trainings- en wedstrijdschema's kunnen raadplegen.

Aan het einde van het jaar worden de trainers geëvalueerd om te beslissen of ze kunnen blijven, evenals een evaluatie van het effectieve gebruik van PSD.

(lees verder onder de foto)

Op welke clubprestatie bent u het meest trots?
We zijn pas aan ons vierde seizoen bezig en als iemand onze club komt bezoeken, hebben ze de indruk dat we een club zijn die al veel langer bestaat.

Ik denk dat we een club zijn die zeer professioneel te werk gaat. Dat is het imago dat we hebben en we mogen heel trots zijn op alles wat we in 4 jaar voor elkaar hebben gekregen. We hebben een 3-sterrenlabel, we zijn erkend door de ACFF voor ons vrouwelijk departement, we kunnen een referentieclub genoemd worden voor de federatie.

Wat wil de academie in de komende drie tot vijf jaar bereiken?
We werken nog steeds aan meer professionalisme, maar de ambitie van de club is om de beste of één van de beste opleidingscentra van België te worden. Op dit vlak zijn we verbonden aan de ontwikkeling van het eerste team, want al onze 11 tegen 11 teams spelen interprovinciaal voetbal, dus we zitten aan de top van wat we nu kunnen bereiken. 

We wachten tot het eerste team nog een of twee niveaus hoger stijgt en hopen in de komende 3 tot 4 jaar 1B te bereiken. Op dat moment zullen onze jonge spelers in het elite-jeugdkampioenschap kunnen spelen en we willen echt dat ons opleidingscentrum wordt erkend voor de kwaliteit van zijn opleiding en dat we deze jonge spelers in het eerste team kunnen integreren. 

We zullen doorgaan met het verbeteren van ons trainingscentrum, met als doel om in het algemeen beter te worden.

Bedankt voor het aangename gesprek!