Onze website maakt gebruik van cookies, om onze diensten en website het best aan uw behoeften aan te passen. Door verder te surfen op de website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer weten

Diegem Sport

Kristel T.

Zowel sportief als extra-sportief vergemakkelijkt PSD de werking van onze sportclub

K. Diegem Sport wil op nationaal niveau via het aanbieden van een kwaliteitsvolle jeugdopleiding en de geïntegreerde doorstroming van jonge talenten, trendsetter zijn vanuit de Noordrand Brussel.

In 2012 begon K.Diegem Sport als één van de eerste clubs met ProSoccerData te werken. Sinds 2012 is er heel wat veranderd aan ProSoccerData en dit is mede dankzij clubs als K. Diegem Sport. Door de continue interactie leerden we uit de noden en de vragen die binnen de club leefden. Hier op speelde PSD in om hun programma nog beter te maken.

Op de jaarlijkse ?Quality in Sports Happening? van Foot Pass ging K.Diegem Sport in 2013 onmiddellijk lopen met de prijs voor beste nationale jeugdwerking. De club behaalde een kwaliteitslabel met 4 sterren en werden uiteindelijk boven andere genomineerden Eendracht Aalst en Hoogstraten verkozen.

Wij vroegen Kristel T. -club administrator bij K.Diegem Sport- naar hun ervaringen binnen PSD.

Welke tools gebruiken jullie het meest binnen PSD?
In de eerste plaats blijft PSD een communicatiemiddel voor spelers, ouders en trainers. De mailingtool/administratie tesamen met de planning voor trainingen en wedstrijden is voor K. Diegem Sport absolute prioriteit om volledig correct in te vullen en optimaal te gebruiken. Dit is ondertussen ingeburgerd bij trainers en andere gebruikers zodat we ons kunnen toeleggen op een beter gebruik van de sportieve mogelijkheden van PSD. Als trainers hun wedstrijdverslagen steeds volledig en nauwgezet invullen rolt er tegen de tussentijdse- en eindevaluatie een totaalbeeld van een speler uit PSD.

Wat is een echte meerwaarde binnen het systeem?
De grootste meerwaarde van het systeem ligt hem in de centralisering van alle data en gegevens waarmee elke medewerker, trainer of speler optimaal aan de slag kan gaan. Eens het gebruik van PSD is ingeburgerd, verloopt de communicatie veel vlotter, valt er een administratieve last weg van veel mensen en blijven coördinatoren veel beter op de hoogte van alle sportieve gebeurtenissen.

Wat raden jullie nieuwe beginnende clubs aan?
  1. Als je het systeem invoert is het belangrijk dat trainers, coördinatoren en medewerkers er goed mee kunnen werken en overtuigd zijn van de meerwaarde.
  2. Maak 2 à 3 personen verantwoordelijk voor de goede werking en opvolging van het systeem. Zorg voor een duidelijk aanspreekpunt voor alle vragen en problemen van trainers, ouders ect.
  3. Start met een aantal basismodules en bouw geleidelijk aan op. Zo hebben wij er eerst voor gezorgd dat alle communicatie goed verliep en de planning volledig werd ingevuld, alvorens ons toe te leggen op de wedstrijdverslagen en andere tools.
  4. Zorg dat het geen en-en verhaal wordt. Trainers moeten hun spelers enkel via PSD verwittigen als er een trainingsuur wijzigt of andere afspraken worden gemaakt. En niet daarbuiten nog eens telefonisch of via sms. Anders raakt het gebruik nooit ingeburgerd bij de spelers en krijg je veel verwarring. Eens spelers beseffen dat ze regelmatig hun account moeten checken, kan het systeem optimaal werken.


Waarom zou u PSD aanraden?
Zowel extrasportief (organisatie, communicatie, kledijverdeling,...) als sportief (trainingen, wedstrijdverslagen en evaluatie,...) vergemakkelijkt het de werking van een evoluerende sportclub. Het creëert tijd om de sportieve lijnen van een jeugdopleiding verder uit te bouwen en te vrijwaren.