Onze website maakt gebruik van cookies, om onze diensten en website het best aan uw behoeften aan te passen. Door verder te surfen op de website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer weten

Roemeense voetbalbond in zee met PSD om hun internationals op te volgen

ProSoccerData

De Roemeense voetbalbond is recent een partnerschip aangegaan voor drie jaar met het Belgische ProSoccerdata (PSD). PSD zal een platform voorzien voor alle nationale teams van U15 tot senioren voor zowel voor de mannen- als de vrouwenploegen.

Via PSD worden alle spelers en personeelsgegevens bijgehouden en krijgt elk lid toegang tot het platform. Eens ingelogd kan men informatie raadplegen zoals de wedstrijdkalender, samenstelling van teams, videoanalyses en medische informatie.

“We zijn vereerd om samen te kunnen werken met de Roemeense voetbalbond en zo bij te dragen aan de verdere professionalisering van het Roemeense voetbal. De reacties op onze workshop in Boekarest waren alvast zeer enthousiast”, aldus Kevin Vermeulen, CEO van ProSoccerData.

“Via dit nieuwe platform kunnen we onze planning en spelersopvolging op alle niveaus verbeteren doordat alle informatie op 1 en dezelfde plaats zal geregistreerd worden. Bovendien kunnen de selecties ook vanuit dit systeem verzonden worden”, aldus Vlad Munteanu, Operationeel Manager van de Roemeense voetbalbond.

Bondscoach Contra trad zijn collega bij: “Het is belangrijk dat we volledige informatie over alle leeftijdsgroepen hebben. Een database zal zeer nuttig zijn op de lange termijn, waar het mogelijk zal zijn om een speler binnen een bepaalde leeftijdscategorie te kunnen analyseren en benchmarken”.

Opdat stafleden nog efficiënter met ProSoccerData kunnen werken zal er een connectie gemaakt worden met Football Connect, de Roemeense spelers-en wedstrijd database.